Hoe kan ik groter lijken als short boss lady? Een vraag die vaak gesteld wordt. Maar aan alle short boss ladies out there: Jullie zijn niet alleen. Heel wat powervrouwen uit de celebrity-wereld moeten het ook doen met hun net geen 1m60. Grote namen als Natalie Portman, Lady Gaga en Mila Kunis hebben net als jij ook soms het probleem ‘wat draag ik om groter te lijken?’. Een voor de hand liggende oplossing zijn hakken. Maar we weten allemaal dat een boss lady niet stil zit en hakken best pijn kunnen doen na een drukke werkdag. Hier zijn 4 do’s, maar ook 4 don’ts speciaal voor jou!

DO’S

1. High waist

High waist broeken of rokjes zijn voor jouw gestalte perfect. Doordat ze zo hoog zitten, lijken je benen meteen een stuk langer. TIP: Als je een riempje wil gebruiken om je broek omhoog te houden (niemand wil plots een broek tot op haar knieën hebben), gebruik dan een smal riempje. Brede riemen doen je benen weer korter lijken.

2. Shoes

Je hoeft niet altijd op skyscraper-hoge hakken te staan. Enkellaarsjes of laarzen net onder je knie voldoen ook al om een stuk groter te lijken.

3. Monochroom

Als kleine boss lady is het beter om je in maar één enkele kleur te kleden. Teveel kleuren met elkaar combineren maakt je heel frumpy en doet je kleiner lijken dan je eigenlijk bent. Probeer ook om te drukke prints te vermijden. Draag je niet graag één enkele kleur? Het is al genoeg om dezelfde kleur schoenen als je broek aan te doen!

4. Slim fit

Probeer vooral strakke topjes, t-shirts, jurkjes, … te dragen. Baggy truien of broeken doen je alleen maar kleine lijken. En dat is wat wij absoluut niet willen. Pluspunt: Het showt je mooi silhouette aan de buitenwereld waardoor ze minder gaan focussen op je lengte!

DON’TS

1. Laagjes

Teveel laagjes zijn een absolute no-go voor kleine boss ladies. Waarom? De laagjes geven je silhouette een horizontale look waardoor je breder en dus ook korter lijkt dan je bent.

2. Baggy fashion

As said before: draag geen wijde broeken of truien of losse bloezen als kleine boss lady. Je lijkt er enkel korter door! En by the way, een skinny jeans is toch veel sexier?

3. Midi-rokken

Ook deze trend is iets dat wij kleine boss ladies absoluut niet kunnen dragen. Zelfs niet met hakken helaas. De midi-rokken verkorten je benen en verbreden je heupen. Een combinatie die je echt op een kaboutertje doet lijken. Nee, bedankt dus!

4. Oversized handtassen

Want je wil niet even groot lijken als je handtas of er zelfs achter verdwijnen. As simple as it is.

Oké, we moeten rekening houden met een aantal fashiontrends die soms gewoon niet gaan voor ons. But do we care? Absoluut niet, want we love fashion. En zoals ze zeggen: Klein maar fijn!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *