Fashion business gaat ongelofelijk snel. En eerlijk gezegd, 90% van de tijd heb je waarschijnlijk geen idee waar je hoofd staat. Klanten, ontwerpers, collecties, meetings, content creëeren,… het is maar een greep uit de dagelijkse taken van een fashionpreneur. Om dit allemaal vlot te laten verlopen heb je een strak time management nodig. Spijtig genoeg zien we dat bij veel fashionpreneurs dit nog niet helemaal op punt staat. We gaan jullie niet vertellen wat je allemaal moet doen want iedereen werkt volgens zijn eigen ritme en manier. Toch willen we jullie wel enkele veelgemaakte fouten laten zien en misschien kunnen ze jouw ook helpen met je productiviteit. Let us know!

Stop met multitasken

Ja, het merendeel van de fashionpreneurs zijn vrouwen en zijn natuurlijk enorm fier op hun multitasking abilities. Handig, maar niet altijd een juiste keuze. ALs je werkt aan je business focus je je best op één taak. Deze taak zal dan beter worden en zal je achteraf weer tijd besparen, aangezien je geen fouten recht te zetten hebt. Where focus goes, energy flows. Focus zorgt voor resultaat, en dat is toch het doel, niet?

Rangschik je taken

Niet al je taken zijn even belangrijk of even dringend. Maak hier een duidelijke onderverdeling in. Zo ben je er zeker van dat er geen taken “verdwijnen” onderaan de stapel. Kies hiervoor duidelijke prioriteiten en kies niet enkel voor de leukere taken. Een tip? Eat the frog! Begin ’s ochtends met je meest vervelde taak, zo zal de rest van de dag vlotter verlopen. Niets zo vervelend als een hele dag opkijken tegen een taak die je nog moet doen.

Zorg voor een ordelijke werkplaats

Tidy desk, tidy mind. Creëer overzicht in je werk met een ordelijke werkplaats. Laat die organisatie skills in jezelf los, ga wild met kleurtjes, lijstjes, symbolen,… maar zorg voor een systeem. Het mag dan Chinees lijken voor iedereen maar als jij met één oogopslag aan het geheel aan uit kan ben je goed bezig. Probeer ook voor één werkdocument te gaan. Niets zo chaotisch als 100 verschillende post-its verspreid over je bureau.

Deel grote projecten op in kleinere delen

Een groot project is als aan de voet van de mount everest staan, not gonna happen. Deel het daarom op in verschillende kleinere deelprojecten die je verspreid in je tijdsschema. Hierdoor werk je stapje voor stapje toe naar je doel en zal je merken dat het topje van die berg opeens voor je neus staat.

Vraag hulp en deel af en toe eens een taak uit

Soms is het ook gewoon te veel. Geef dit gerust maar toe. En daarom zijn er collega’s. Durf hulp vragen. Het is beter om af en toe eens een taak door te geven dan alles snel snel te maken. Let wel op, dit is natuurlijk twee richtings verkeer. Je collega zal je waarschijnlijk ook wel eens voor hulp vragen.

Ook bij Matuvu houden we rekening met de vijf bovenstaande punten. We hebben zelfs een speciaal ontwikkelde tool om ons te helpen onze focus te houden: de Matuvu desk planner. Een handig werkdocument waarop we al onze doelen en taken kunnen ordenen, en het leukste van al, visueel afvinken als we een taak volbracht hebben. Koop hem via onze website of via deze link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *