Je ochtend moet je favoriete moment van de dag worden. Als je fulltime werkt, is dat vaak de enige moment dat je even tijd hebt voor jezelf. Daarom is het belangrijk dat je een boss ochtendroutine hebt. Zo begin je je dag positief en zal ook de rest van je dag top zijn! Daarom geven wij jou 5 tips om een boss ochtendroutine te ontwikkelen.

1. Sta elke dag op hetzelfde uur op

Ja, ook in het weekend. Een bosslady is bezig met gezondheid en wil dus ook genoeg slapen. Ga daarom elke avond op hetzelfde uur slapen en sta op hetzelfde uur op. Een vast slaappatroon is super belangrijk voor een evenwichtig bioritme. Genoeg slaap is een gezond lichaam!

TIP: probeer elke nacht minstens 7-8 uur te slapen.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Doe die workout!

Probeer vroeg op te staan zodat je ’s ochtends nog tijd hebt om een rondje te joggen. We weten het, ’s ochtends aan die workout beginnen is een hel. Maar herinner jezelf eraan hoe goed je je daarna voelt. Heel veel CEO’s zullen zeggen dat hun succes te wijten is aan hun ochtend workout. Met een fris hoofd en genoeg zuurstof voor je hersenen heb je nu eenmaal een productievere dag. Zelfs 10 minuten joggen is al genoeg!

TIP: Stop met tegen jezelf te zeggen dat je je workout wel ’s avonds zal doen. Jij weet even goed als wij dat dat er niet meer van komt.

3. Maak een voedzaam ontbijt

En met voedzaam ontbijt bedoelen we ook een gezond ontbijt. Pak dus niet eender wat je kan vinden in huis. Maak havermout met (soja)melk. Doe er nootjes bij en in plaats van zoetstof meng je er gewoon een banaan onder. Je zal zien, de hele voormiddag verlang jij niet meer naar die ongezonde snacks. Toch niet zo’n fan van banaan? Honing of agave siroop zijn ook super lekker.

TIP: Probeer ’s morgens tijd te maken om te zitten tijdens je ontbijt en rustig te eten.

Extra: Uit onderzoek blijkt dat ’s ochtends niet eten en overgewicht in verband staan met elkaar. ALTIJD ontbijten dus.

4. Zet een intentie voor de dag

Je dag beginnen met een inspirerende quote geeft je extra moed om aan je dag te beginnen. Het geeft je een positief gevoel en zal je door de dag heen helpen als het even tegen zit.

TIP: Drink ’s ochtends je koffie uit een van onze MATUVU mokken met inspirerende quote. Het helpt, you’ll see!

5. Verzorg jezelf

Neem even tijd om wakker te worden door een lekker warme douche te nemen en je daarna mooi op te maken. Kies een bossoutfit, doe een goed paar hakken aan en weg zijn we. Wanneer je jezelf mooi voelt, ga je zelfzekerder door de dag en is je dag hoe dan ook geslaagd.

TIP: Neem platte schoenen mee om onder je bureau aan te doen, zo krijg je geen pijnlijk voeten en kan je de hele dag door elegant op je hakken wandelen.

Pas de tips toe en je zal zien dat je na een week een bossroutine hebt ontwikkeld en elke dag positief door het leven gaat! Keep your chin up, your heels high and be a bossbabe 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *