Productieve bossladies hebben vaak hun verschillende gewoonten en rituelen. Hier delen we jullie enkele gewoonten mee die we vaak zien terugkomen bij de succesvolsten bossladies ter wereld.

Een ochtendritueel

Een goed ochtendritueel is key om je productieve dag te starten. Zorg er dus voor dat je een stevig, maar gezond ontbijt binnen hebt om je voldoende energie te geven. Dit kan eventueel gecombineerd worden met een vroege sportsessie om je bloeddoorstroming te stimuleren. Zorg ervoor dat je ook elke dag op hetzelfde uur opstaat. Zelfs als je een latere ochtendmeeting hebt kan je je best niet laten verleiden door die snooze knop. Door elke dag op hetzelfde uur op te staan zal je lichaam hier ook gewoon aan geraken en zal het na een tijd van zelf gaan.

Lijstjes

 

Lijstjes, lijstjes lijstjes. Doorheen de drukke agenda van bossladies zijn lijstjes haar lifesaver. Je hebt 101 zaken aan je hoofd waardoor je je niet kan concentreren op de taak die aan het uit voeren bent. Schrijf alles gewoon op in een overzichtelijke planning en geef zo al je aandacht aan het onderwerk waar je mee bezig bent. Niet alleen zal dit veel kwalitatiever zijn uitgevoerd, je zal ook zien dat dit sneller gaat.

 

Visualiseer

Visualize! Visualiseer je goals zodat je elke dag herinnerd wordt aan het leven dat je wil bereiken.

Ga uit die comfort zone!

Ga uit je comfort zone! Er gaat heus niets spectaculair gebeuren in die comfort zone. Alle uitdagingen, en dus ook alle overwinningen bevinden zich buiten deze zone. Dus waar wacht je nog op?

Blijf student

Blijf leren! Investeren in jezelf is de beste investering die er is. Blijf dus continu nieuw seminars volgen, nieuwe boeken lezen, interessante mensen leren kennen,… Er is nog zo veel interessante materie om bij te leren. Tip: de matuvu expert classes en adviestrajecten zijn hier een goed voorbeeld van. Bekijk hier zeker onze opties.

Plan je me-time

Maak altijd voldoende tijd voor jezelf. Verwen jezelf eens af en toe met een welnessdagje of met iets dat jij echt graag doet. Op het einde van elke werkdag zou er thuis iets moeten zijn om naar uit te kijken. Dit kan lekker eten zijn, een knuffel van een geliefde, een huisdier, een televisieprogramma waar je naar uit kijkt of zelfs een sportles. Ook al werken bossladies graag door, vergeet niet dat die tijd voor jezelf nodig is om een burn out te vermijden.

Wees op tijd

Zorg ervoor dat je altijd op tijd bent. Niets lastiger dan te laat komen en iemands tijd te verdoen. De kans is groot dat de persoon waarmee jij afspreekt ook nog verschillende dingen te doen heeft en ook een planning heeft opgemaakt. Niets geeft dus een meer ongeïnteresseerde indruk dan het verdoen van iemands tijd. Door altijd enkele minuten op voorhand aan te komen heb je ook altijd tijd om je voor te bereiden en kom je dus zelfzeker en kalmer over. Key eigenschappen van een echt boss lady natuurlijk. (En dit is weer een reden om een prachtige horloge te kopen natuurlijk 🙂 )

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *