Creëer het ideale netwerk. In business valt het steeds meer op dat je niet meer alles alleen kan. De beste investering die je kan maken is je netwerk. Stel je eigen A-team samen uit professionals en experten in je vak om vlot te kunnen groeien en zo veel mogelijk fouten te vermijden. Maar hoe begin je hier nu aan? En wie moet je aanspreken?

“Stel je open!”

Wel, als eerste is het belangrijk om je open te stellen voor andere mensen. Neem even aan dat je voor bepaalde zaken hulp zal moeten/mogen vragen en je bent al een hele stap vooruit. Het belangrijkste is dat je tussen alle mensen in je netwerk één gemeenschappelijke factor ziet. Zo is bij iedereen in de Matuvu Fashion Family de gemeenschappelijke factor duidelijk fashion. Iedereen die hier zit wil groeien in de fashion business, en dat maakt ons netwerk zo sterk.

Daarnaast is het belangrijk om open te staan voor alle verschillende soorten types van mensen. Nooit gedacht dat een IT-specialist een hulp kon zijn? Of werk jij liever niet met stagaires? Waarom niet? Het geen een netwerk echt waardevol maakt is de diversiteit aan mensen in je netwerk. Doordat iedereen naar hetzelfde onderwerp kan kijken vanuit een ander perspectief zullen er nieuwe ideeën en vlottere oplossingen gevonden worden.

Hou er als laatste zeker ook rekening mee dat een netwerk een wisselwerking is. Door iemand te helpen zal deze persoon je ook onmiddellijk meer vertrouwen en zal dit hoogstwaarschijnlijk ook leiden naar een relatie waar je elkaar in beide richtingen kan helpen. En wie weet, vaak komt hulp uit een onverwachte hoek, dus laat je zeker niet leiden door vooroordelen.

Wil jij graag member worden van ons netwerk? Word dan lid van de Matuvu Fashion Family en deel met ons mee tips en tricks om jouw zaak te boosten en samen te groeien.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *