De ruimte waarin je werkt heeft vaak een groot effect op de manier waarop je werkt. In een saaie ruimte, waar enkel een bureau en 4 muren aanwezig zijn kunnen wij boss ladies niet werken. Er is geen grotere creatieve bummer dan een saaie kamer. Dus doe er alles aan om je ruimte zo creatief mogelijk aan te kleden, en de creatieve ideeën zullen wel komen.

Maar voor je hier aan kan beginnen kan je best een paar dingen op orde krijgen eerst. Zo is ook hier je branding super belangrijk. Zorg ervoor dat de ruimte waarin je werkt echt uitstraalt waar jij en je carrière voor staan. Trek je branding van je merk volledig door in de ruimte, hierdoor zal je je gemakkelijker kunnen focussen op hetgeen wat je moet doen, namelijk werken. Ook met volgende tips creëer jij een boss lady office.

 

MAAK EEN MOODBOARD

Een moodboard voorbeeld van Matuvu

Een moodboard wil letterlijk zeggen een bord waar je een gevoel mee wil aantonen. Creëer met quotes en beelden de sfeer die jij in je kantoor wil brengen. Een moodboard moet ook niet perfect geordend zijn of allemaal mooi in elkaar passen. Maak het zoals jij het wil. Breng bijvoorbeeld in beeld waar jij binnen 5 jaar wil staan met je carrière, zo wordt je elke dag herinnert aan je goals én het staat bovendien nog eens mooi in je kantoor.

ZORG VOOR VOLDOENDE LICHT

Licht zorgt voor een positieve vibe in je ruimte. Vooral natuurlijk licht heeft een positief effect op je humeur en je creativiteit. Daarnaast kan je de ruimte ook leuk verlichten met wat lampjes en kleurtjes, als dit bij jouw bedrijf past natuurlijk. Veel licht geeft vaak ook een nette en opgeruimde indruk. Hierdoor zal je je gemakkelijker kunnen organiseren, want in een rommeltje kan natuurlijk niemand productief werken. Met voldoende licht kan je ook gemakkelijker een plant houden wat ook altijd een mooie decoratie geeft aan je ruimte.

ZET AANGEPASTE MUZIEK OP

Wil je geconcentreerd werken, zet dan een zachte achtergrondmuziek op. Eerder wat positieve vibes nodig? Kies dan voor wat zomerse beats. Overdrijf hier natuurlijk niet in, het is nog altijd een kantoor en geen club.

ZORG VOOR EEN AANGENAME GEUR

Wist je trouwens dat er verschillende geuren ook inspelen op je gevoelens? Met aromatherapie kan je verschillende sferen creëren. Zo zorgt de geur van citrus bijvoorbeeld voor een verkwikkend effect op de geest. Koop een geurkaars of kies een verstuiver met een geur die helemaal aangepast is aan jouw sfeer. Laat die energie maar komen!

EN ALS LAATSTE, MAAK HET PERSOONLIJK

Alle bovenstaande stappen zijn ideaal om je droomkantoor in te richten maar toets ze allemaal even af of ze wel bij jou passen. De ruimte kan onmiddellijk ook veel persoonlijker worden door enkele kleine touches zoals een kadertje, een foto of kantoormateriaal met je eigen logo op.  Als je klanten ontvangt op jouw kantoor is het vaak goed dat ze onmiddellijk de sfeer van jouw werk meekrijgen door de ruimte. Hierdoor is het voor hen ook al gemakkelijker om in te schatten of er een match is voor een samenwerking.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *