Elke vrijdag nemen wij jullie mee in de wereld van een blogger. Vandaag fashion- en lifestyleblogger Michelle Desmet. 21 jaar is ze, studente communicatiemanagement in Gent en super populair op Instagram met haar 19,7K volgers! Have you spotted her already? Leer haar hier kennen!

Hoe ben je aan dat ‘influencen’ begonnen?

In het middelbaar volgde ik al enkele bloggers zoals Chiara Ferragni (Italiaanse blogster van The Blonde Salad), Emma Gelaude, Tiany Kiriloff (Belmodo), … Toen ik was gestopt met mijn opleiding Rechten wilde ik iets volledig anders proberen. Ik had het plan om iets met mode te doen en toen kwam ik op het idee om een blog te beginnen. Als Chiara Ferragni dat kan, dan kan ik dat ook wel! Nu studeer ik af als communicatiemanager en de kennis die ik tijdens de richting heb opgedaan, helpt me ook wel. Geleidelijk aan is dat idee gegroeid tot Instagram en alle evenementen die erbij kwamen. Ik ben nog steeds heel blij dat ik die beslissing toen heb genomen.

“Ik probeer mijn eigen stijl te ontwikkelen en ga geregeld in interactie met mijn volgers”

  

19,7K volgers op je 21ste, dat is niet niks. Waardoor, denk jij, dat je zoveel succes hebt?  

Dat komt denk ik omdat ik mijn eigen stijl probeer te ontwikkelen en ik hou er ook van om verschillende stijlen te combineren. Ik ben selectief op welke samenwerkingen ik aanneem en welke niet. Ik vind het ook belangrijk om te reageren op bv comments en berichten van mijn volgers. Zij doen de moeite om mijn foto’s te liken en me te volgen, dus vind ik het niet meer dan normaal om interactie met hen te hebben. Het is nog steeds “sociale” media. Wanneer je die interactie aangaat, voelen je volgers zich meer verbonden met jou.

Heeft het jou veel geld gekost om te staan waar je nu staat?  

Ik vind het wel leuk om vaak te shoppen en nieuwe dingen te kopen om te posten op Instagram. Ik wil ook echt niet weten hoeveel geld ik al heb uitgegeven aan treinritten naar Antwerpen & Brussel voor de evenementen die ik bijwoon. Gelukkig doe ik het zo graag dat het niet als een verplichting voelt. Anders geef ik niet echt veel geld uit.

“Bloggen is voor mij een uit de hand gelopen hobby. Ik verdien er geen geld aan, maar dat vind ik absoluut niet erg”

  

Hoeveel vraag jij voor een samenwerking?

Ik vraag geen geld voor een samenwerking. Meestal werk ik samen door het ontvangen van producten. Ik krijg ook vaak uitnodigingen voor evenementen van zowel mode-, beauty- als lifestylemerken. Bloggen is voor mij nog steeds een ‘uit de hand gelopen’ hobby waar ik dus niks aan verdien, wat ik ook absoluut niet erg vind.

Heb jij bepaalde voorwaarden voor je een samenwerking aan gaat? 

Ja, het merk moet me 100% aanspreken en bij mijn stijl passen. Ik neem niks aan waar ik niet 100% van overtuigd ben. Ik stel me steeds de vraag of ik de producten zelf zou kopen en er geld voor zou geven. Als dat niet het geval is, dan weiger ik vriendelijk.

Wat is het gekste dat je ooit hebt toegestuurd gekregen om te promoten?  

Een merk van vibrators vroeg me of ik hun producten wilde promoten op mijn Instagram, ik heb hun voorstel vriendelijk geweigerd, haha!

Wil je graag een samenwerking aangaan met een influencer, maar weet je niet hoe? Lees dan onze blogpost met 5 tips om zo’n samenwerking aan te gaan! A little help has never hurt anyone 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *