Deze keer Friday Meeting met de boss ladies van Totally Two! Beide gaven hun job op om hun droom achter na te jagen: Social influencer worden. Céline Schraepen begon als leerkracht, Talisa Loup was kledingverkoopster. Ondertussen hebben ze samen meer dan een miljoen volgers!

Hoe zijn jullie aan ‘influencen’ begonnen?

Dat is heel natuurlijk verlopen. Wij gebruiken de app Instagram ondertussen al een dikke 7 jaar. Toen we hier mee begonnen was het puur om onze eigen creativiteit wat te uiten door middel van foto’s te posten. Het begrip social influencer was toen nog niet bekend, al zeker niet in België.

Hoe verklaren jullie jullie succes op social media?

We hebben ons succes wellicht deels aan elkaar te danken omdat we veel foto’s samen posten en we zo ook volgers van elkaar kregen. Daarnaast proberen we ook genoeg aandacht te besteden aan het maken van mooie, kwalitatieve foto’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heeft het jullie veel moeite gekost om te staan waar jullie nu staan?

We hebben hier zeker wel hard voor moeten werken. Om je volgers te doen groeien en behouden moet je heel actief zijn op Instagram. Velen mensen onderschatten dit vaak maar je moet minstens 1 foto per dag posten op Instagram, reageren op comments, zelf likes en comments uitdelen, … Als je dat niet doet, dan gaat je account nooit echt groot worden. Er kruipt dus zeker wat tijd en moeite in.

Hoeveel vragen jullie voor een samenwerking?

Dat is heel afhankelijk van wat voor type samenwerking het is en op welk social media kanaal, bijvoorbeeld Instagram post/story/youtube video, … Wij werken vaak met pakketjes waarbij we al deze dingen aanbieden. Daarnaast hangt het ook af van het feit of het een langdurige samenwerking is (bvb een samenwerking van een jaar) of een eenmalige post.

Hebben jullie bepaalde voorwaarden voor jullie een samenwerking aangaan?

We moeten echt van het merk houden en erachter staan. Hier letten we heel hard op. We geven steeds hetzelfde ‘simpele’ voorbeeld. Wij drinken beiden geen koffie. Moest een koffie bedrijfje ons contacteren en hier een aardige som tegenover zetten, dan zouden we nog nee zeggen, want wij drinken beiden geen koffie en onze volgers weten dat ook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is het gekste dat jullie ooit toegestuurd hebben gekregen om te promoten?

We hebben ooit afslankpillen gekregen, dat hebben we natuurlijk niet gepromoot 😀

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *