Let’s get creative. Fashion is een kei harde business. Maar wat we niet mogen vergeten is dat fashion ook een heel creatieve sector is. En zoals al vaak gezegd is het belangrijk dat jij je visie doortrekt in zoveel mogelijk aspecten van je bedrijf. Dus, is jouw office al fashionproof? 

 

Office the blond salad

 

Het kantoor in een winkel laat meestal een beetje de wensen over. Vaak is het een kleine, en geef toe, rommelige ruimte ergens achterin het pand. Denk er aan, je klanten zullen je kantoor inderdaad nooit te zien krijgen maar dit is wel draaimotor van je hele business. Hier ontstaan ideeën, plannen en deals. Zorg er dus voor dat deze ruimte helemaal gelijk loopt met de look & feel van je branding. Zorg voor leuke meubeltjes, inspirerende quotes en beelden. Werk jij graag alleen? Zorg er dan voor dat je kantoor volledig afgesloten is van elke andere ruimte. Stel dat er personeel van je zaak middagpauze hebben, zie dan dat ze niet in dezelfde ruimte als jij moeten pauzeren. Zie wel dat je in je kantoor ook mensen kan ontvangen. Zo kan je af en toe ook eens samen brainstormen over nieuwe ideeën, aankoopafspraken houden in de winkel en sollicitatiegesprekken in een private omgeving doen. Door je kantoor helemaal in je huisstijl te dompelen zullen andere ook sneller een duidelijk beeld krijgen van jou en je business.

Voor boss ladies met een eigen merk of die werken als stylist  ligt dit vaak wat anders. Vaak zijn hun kantoor gewoon bij hen thuis of zijn ze on the road. Als jij altijd of regelmatig van thuis werkt zorg je er best voor dat je thuis ook een ruimte apart van je dagelijks leven kan inrichten in de huisstijl van je business. Hierdoor blijft business en privé ook gescheiden waardoor er minder afleiding is als je aan het werken bent.

Even Concreet.

Maar hoe begin je hier nu aan? Start bij de basis. Wat is het aller belangrijkste in jouw office? Of wat vind jij belangrijk als je in iemands kantoor zit? Een goede koffie en een top wifi netwerk is voor vele al een must. Zorg er dus voor dat je wifi-code te vinden is voor jouw klanten en plaats deze helemaal in je huisstijl.

Zoals al eerder gezegd is het belangrijk om een ruimte te creëren waar mensen samen kunnen werken en brainstormen. Teamwork makes the dream work.

Gebruik visuele prikkels om je creativiteit te stimuleren. Bij dit deel kan je je creativiteit volledig loslaten. Hang quotes aan de muur, gebruik kleding als decoratie, zorg voor inspirerende boeken,… je kan het zo gek niet bedenken maar als het in jouw huisstijl past kan het allemaal.

Ook bij MATUVU vinden we een creatieve ruimte enorm belangrijk. Daarom zijn jullie tijdens het nieuwe aankoopseizoen welkom in onze MATUVU corner. Get inspired met fashionbooks, een tasje koffie en bovenal van andere boss ladies.  Bedenk samen creatieve oplossingen, nieuwe ideeën en leer ook van elkaar. In onze corner is het mogelijk om eens te meeten met stylisten om hun kijk op de nieuwste collecties te horen, fashion designers die je het verhaal achter een merk kunnen vertellen en andere opportuniteiten om jouw seizoen nog beter te maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *