Wie regelmatig een kijkje neemt op Instagram & Facebook herkent Côté Blanc onmiddellijk : super toffe selfies met waanzinnige outfit combinatie’s en daarbij nog eens een motiverende portie good vibes & woman power in de vorm van een matchende quote. Op deze manier brengt Mireille haar grote passie voor mode & styling over aan haar klanten. Ze worden zo geïnspireerd met outfits waar ze zelf ook prachtig in zijn.  We hebben even een korte Monday Meeting met zaakvoerster Mireille van Côte Blanc Beveren. Lees je mee?

Wie is Coté Blanc?

Dat is Mireille 🙂 iemand die leeft voor haar winkel en mijn passie is 200% mode. Ik geniet ervan dat klanten hier buitengaan met een goed gevoel tijdens het shoppen. Niet iedereen heeft het perfecte lijntje en dat hoeft helemaal niet. Als klanten me zeggen achteraf dat ze mooie complimenten kregen over hun outfit en zichzelf daardoor goed in hun vel voelen, daar doe ik het voor.

Mireille – Côté Blanc

Waarop ligt je focus & hoe ga je om met vernieuwingen in de markt?

Mijn focus ligt op gepaste collecties en items vinden voor mijn klanten. Ik pas ook bij de aankopen alles zelf door, zo heb ik feeling met de stoffen en fitting. Op model is natuurlijk alles wel mooi, maar ik wil voor mijn winkel dat het vooral elegant, draagbaar & vrouwelijk is.

Voor vernieuwingen sta ik 100% voor open. Onlangs ben ik met coaching bij Matuvu gestart om de online-offline connectie te maken en deze uit te werken met direct resultaat. Vooral Instagram & Facebook zijn tools waar ik echt mijn verkoop kan stimuleren op een authentieke manier. Ik geloofde er nooit in, maar ik merk een groot verschil met vroeger.

Wie zijn je klanten?

Qua leeftijd zijn mijn klanten tussen 25 en 55 jaar, uiteraard ook jonger of ouder, maar grootste groep bevindt zich hierin. Mijn klanten vind het geweldig om goed gekleed buiten te gaan, qua stijl & mooie merken. Ze hebben ook oog voor kwaliteit. Vaak zijn het de ‘duurste’ jurkjes die eerst uitverkocht zijn, omdat het een perfecte fitting heeft en een mooie kwaliteit.

Kan je ons al trends FW18 verklappen?

Ja vooral veel GROEN, emerald groen, één van mijn lievelingskleuren. Verder ook blauw. Vooral jurkjes en toch ook weer focus op de blazer. Daar ben ik ook gek op!

Wat is je grootste uitdaging in fashion Retail anno 2018?

Vooral je winkel draaiende houden terwijl je ook vele winkels ziet stoppen. Door het gebruik van Social Media merk ik dat ik mijn stijl & look van winkel verder kan uitdragen dan alleen regio Beveren. Je bent dus vandaag de dag niet meer gebonden aan eigen dorp/stad waar je je zaak hebt. Als klanten niet naar hier kunnen komen om inspiratie op te doen of om te kijken welke nieuwigheden we hebben, ga ik naar de klanten via Social Media. Ik ben een beetje een influencer voor mijn klanten, maar wil ook zeer graag met Côte Blanc lovers (influencers) samenwerken die hun volgers kunnen inspireren met onze outfits & looks.

Dankje Mireille voor fijne business babbel & keep on the great work!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *