Maandag betekent een wekelijkse ‘business date’ met een ambitieuze fashion retailer/store in Benelux. Deze week met een pittige bosslady die enkele jaren geleden haar vaste job in de pharmaceutische industrie vaarwel zei om van haar passie, fashion, haar beroep te maken; meet….Annick, zaakvoerster van Room For Style. 

Wie is Room For Style? 

Room For Style is een multibrand fashion store gevestigd in het centrum van Mechelen. Ik ga steeds op zoek naar nationale en internationale designers die garant staan voor vrouwelijke, stijlvolle en elegante outfits. Bij het kiezen van mijn collecties kijk ik naar perfecte pasvormen, luxueuze materialen en originele details. Naast onze kleding, kan je bij Room For Style ook je volledige outfit afwerken met de gepaste handtassen, sjaals, schoenen en juwelen.

Room For Style – Mechelen

Waarop ligt je focus & hoe ga je om met vernieuwingen in de markt? 

Mijn focus ligt op de merken die ik aanbied; ik blijf steeds op zoek naar vernieuwende & trendy merken in verschillende prijsklassen. Mijn aanbod is een mix van unieke items & merken. Vernieuwen doe ik door beleving te creëren in de zaak. Ik organiseer verschillende keren per seizoen stylingworkshops & make-up workshops.

Wie zijn je klanten? 

Mijn klanten zijn modebewuste dames tussen 25 & 85 jaar die op zoek zijn naar unieke en originele fashion. Veel van mijn klanten houden van persoonlijk advies. Ik vind het ook ontzettend fijn in mijn zaak om vrouwen uit hun comfortzone te halen en samen met hen op zoek te gaan naar die items die hun persoonlijkheid in de verf zetten. Op deze manier voelen ze zich opnieuw zelfzeker. Als de klant volledig gerestyled & stralend buiten gaat in winkel.., wow, daar doe ik het echt voor!

Kan je ons al enkele trends voor FW18 vertellen? 

De kleuren voor deze winter zijn prachtig. Je zal verschillende tinten groen zien, mooi bordeaux & cognac. Velvet en animalprints worden opnieuw toppers alsook maatpakken en lange jurken geven de wintercollectie een chique touch.

Wat vind je de grootste uitdaging in fashion retail anno 2018? 

De grootste uitdaging, zeker als nog startende, is dat de klanten de weg naar je winkel moeten vinden. Ik probeer Room For Style in ‘the picture’ te zetten door heel actief te zijn op social media. Ook heeft Room For Style een webshop waar je bij ons dus 24/24 7/7 kan shoppen, wat wel belangrijk is anno 2018 in het drukke leven dat vrouwen hebben.

SS19

Welke plannen heb je nog voor toekomst met Room For Style? 

De winkel bestaat nu 3 jaar en ik wil Room For Style blijven op de kaart zetten als het referentiepunt in Mechelen en omstreken voor originele & aparte dameskleding & accessoires.

SS19

Dankje Room For Style voor de fijne business talk! Keep on the great work! 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *