We kunnen het niet genoeg blijven herhalen maar in de modere business wereld is netwerken oh zo belangrijk. Daarom organiseert Matuvu ook regelmatig netwerk events om dit te stimuleren. Hier zijn 5 belangrijke tips om als professional naar een netwerkvent te gaan. Network like a boss!

 

  1. Bereid je voor. Zie dat je op voorhand een echte elevator pitch hebt voorbereid. Wat is dit nu? Een elevator pitch is een korte presentatie van jezelf. Letterlijk vertaald betekent dit “verkooppraatje in de lift”. In de tijd dat je in een lift staat moet je jezelf kunnen voorstellen als de ideale kandidaat voor een job of als oplossing voor een probleem. Hierin promoot je jezelf een beetje als ideaal lid van het netwerk van je gesprekspartner. Zeker iets om op voorhand over na te denken!
  2. Als tweede heb je het ouderwetse naamkaartje. Perfect om je pitch mee af te sluiten. Hierdoor geef je je gesprekspartner een soort van tastbare herinnering aan jullie gesprek. Hij of zij zal je gemakkelijker herinneren en in de toekomst dus ook gemakkelijker contact met je opzoeken. Of doe dit natuurlijk op de moderne manier, zorg onmiddellijk voor een connectie op LinkedIn en voeg elkaar toe op het digitale netwerk. Een kleine tip? Zet altijd een kort berichtje bij je uitnodiging op LinkedIn. Dit komt altijd wat persoonlijker over. Kies je voor een leuk business kaartje? Zie dan ook ineens dat je een mooi en origineel kaartje hebt. Dit is weer een extra tool om op te vallen en herinnert te worden.
  3. Na al dat gepraat over jezelf is het minstens even belangrijk om te luisteren naar je gesprekspartner. Je wil zelf toch ook dat de andere naar jouw luistert? Dit is een vorm van respect én je kan hier nog heel veel van bij leren. Stel je open om andere mensen te leren kennen, dit zal ook voor jouw netwerk een verrijking zijn.
  4. Hier zijn we weer, smijt jezelf uit die comfortzone want daar bereik je niets! Stel jezelf voor, spreek mensen aan en wees vooral niet bang om vragen te stellen. Communication is key, dus maak hier gebruik van. Verkoop jezelf gerust maar een beetje en wees trots op je sterke kanten.
  5. En als laatste: altijd kwaliteit over kwantiteit. Het gaat er niet om hoeveel mensen je in je netwerk hebt maar hoe interessant je netwerk eigenlijk is. Hobbel ook niet van de ene persoon naar de andere om zo veel mogelijk businesskaartjes of connecties op LinkendIn te krijgen ( dit werkt echt niet zoals Instagram waar je na 10.000 volgers een coole extra feature krijgt). Kies voor duurzame relaties waar beide partners een voordeel uit kunnen halen. Een win-win voor allebei.

Zo met deze tips zou het wel moeten lukken. Enkele bossladies, waaronder onze VIP-Members krijgen vrijdag de kans om deze toe te passen tijdens ons netwerk event met She’s Mercedes, go for it! Geen VIP-Member? Jammer dat je er niet bij kan zijn maar met wat research vind je zeker wel interessante netwerk events bij jou in de buurt. En anders zijn jullie natuurlijk altijd welkom op onze maandelijkse netwerkborrel na de expertclass of kom naar als VIP Member naar al onze events! Join this network of bossladies right here!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *