Powervrouwen in de fashion business, ze zijn er meer dan genoeg. In deze sector hebben we de laatste jaren al wel wat mooie rolmodellen bijgekregen die voor iedereen de weg naar een bloeiende carrière al een beetje hebben uitgestippeld. Hier zijn 5 powervrouwen waar wij bij Matuvu nog elke dag naar opkijken.

Diana van Furstenberg

Deze half Belgische powervrouw is één van de invloedrijkste modeontwerpsters van de afgelopen eeuw sinds ze in 1974 haar beroemde wikkeljurk op de markt bracht. Naast haar power in de fashion wereld is ze ook oprichter van de von Furstenberg Family Foundation waarbij ze haar steentje bij draagt voor het goede doel door andere goede doelen te steunen.

bron: Yu Tsai models.com

Chiara Ferragni

Beter bekend als The Blonde Salad is Chiara Ferragni één van de meest invloedrijke modebloggers van het moment. Met de opkomst van social media blijft de invloed van bloggers steeds maar stijgen en zijn zij de nieuwe opinieleiders in de fashion wereld geworden. Zeker in de gaten houden dus. Ondertussen is ze ook vooral bekend als jonge mama van de schattige Leon.

bron: chiaraferragnicollection

Maureen Chiquet

Deze vorige CEO van mode empire Chanel is een powervrouw van jewelste. Van 2007 tot 2016 stond zij als CEO aan de top van één van de machtigste modemerken aller tijden. Hoewel ze deze functie niet langer uitvoert is deze boss lady nog zeker niet afgeschreven. In september 2018 publiceerde ze haar boek ‘Beyond the label: women, leadership, and success on our own terms. ‘ We love a boss lady who inspires other boss ladies. Zeker een aanrader.

bron: WWD

Delphine Arnault

De eerste vrouw en jongste persoon die ooit de member werd van de raad van bestuur van LVHM (o.a Louis Vuitton), het grootste conglomeraat van luxemerken ter wereld. Alsof dat nog niet genoeg was, is ze ondertussen ook lid van de raad van bestuur van verschillende luxemerken zoals Céline, Loewe en Pucci, Moët Hennessy and 20th century fox. En niet te vergeten, deze vrouw is ondertussen nog maar 43 jaar. Onze verwachtingen staan nog hoog gespannen voor het verdere verloop van haar carrière.

 

Anna Wintour

Geen enkel lijstje over powervrouwen in de fashion business zou compleet zijn zonder Anna Wintour. We moeten haar waarschijnlijk niet meer voorstellen. Deze hoofdredacteur van hét bekendste fashion magazine ter wereld is een icoon, en niet alleen in de fashion wereld. Haar looks, haar uitdrukking en haar onverbiddelijke mening inspireerde onder andere Meryl Streep in The devil wears prada en kan de carrière van menig fashiondesigner maken of kraken. Van een impact gesproken!

bron: pinterest

Set your goals and crush them! Wie weet ben jij wel de volgende powervrouw in onze lijst. Welke goals wil jij dit jaar nog bereiken? Maak een actieplan en zorg dat je tegen het einde van het jaar het hele lijstje kan afvinken. Heb je graag nog wat hulp hiermee? Word dan een member van de fashion family en samen werken we aan jouw goals.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *