Ondernemen is niet hetzelfde als zelfstandig zijn. Een ondernemer onderneemt, een zelfstandige ondergaat. Als ondernemer neem je initiatief om nieuwe concepten te ontwikkelen, zaken op de markt te lanceren die mensen kunnen helpen alsook durven om risico’s te nemen en te durven groeien door te bouwen, te automatiseren en te investeren.

Toen ik 6,5 geleden Matuvu opstartte was ik een echte zelfstandige. Ik zorgde voor een job voor mezelf. Doorheen de jaren is Matuvu gegroeid, in een parcours met ups & downs en ben ik me er van bewust geworden dat ik van zelfstandige ook gegroeid ben naar een ondernemer. Bij het bestuderen van andere succesvolle ondernemers in fashion zag ik een patroon en strategie die telkens zichtbaar is. Ik noem dit ‘The Fashion Pyramide of Growth’* of de fashion piramide van groei.

Iedere ondernemer is in een verschillend stadium in deze piramide :

1. BUILD : Hier werk je zelf in je bedrijf, neem je veel taken op jezelf en steek je enorm veel energie in het bouwen van je bedrijf.

2. SCALE : In dit stadium ben je volop bezig met systemen uit te bouwen, te automatiseren alsook taken te verdelen over je team, alsook het aansturen van deze processen.

3. INVEST : Op dit niveau investeer je in je bedrijf, je team alsook in jezelf.

Het gekke is dat het ‘Invest’ stadium de basis is van je fashionbedrijf. Om te starten investeer je in jezelf om te bouwen (build) en te scalen (scale). Als je kan scalen, heb je opnieuw ruimte om te investeren in je bedrijf, je team en ook weer in jezelf om te groeien naar een next (higher) level.

Op basis van dit concept zijn ook de personal coachings in de Matuvu Fashion Academy opgebouwd.

  • Fashion Business Development traject = BUILD
  • Fashion Business Mentor traject = SCALE
  • Fashion Business Mastery traject = INVEST

Wil je hier heel graag meer over weten? Boek nu je gratis oriëntatiegesprek met Ils. Klik HIER.

Happy Monday! x

Ils

*concept & strategy designed by Ils Sterckx

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *