In geen enkele business kan je je nog een manier van werken voor te stellen zonder social media. De tijd dat social media enkel een tijdverdrijf was is volledig over. Social media is dé nummer één tool om ook professioneel te communiceren over jouw business. Net omdat deze platformen zo gigantisch geworden zijn is het ook belangrijk om hier juist mee te leren omgaan. We kennen het allemaal wel, je zet ‘even’ je instagram app open, en poef, er is een uur verstreken. Een uur lang heb je gescrold door foto’s en verhalen van anderen zonder zelf iets productief te doen. En daar zit de val. Laat je dus niet vangen en ga slim om met social media.

Vooral voor fashion business zien we dat Instagram de grootste speler blijft. Je kan er prachtige beelden posten van je bedrijf, je kan iedereen een blik achter de schermen geven met de Instastories en de gifjes maken alles wel wat leuker. Toch moet je Instagram altijd met een korreltje zout nemen. Denk zelf eens na welke stappen er allemaal gebeuren voor je die foto nu ook effectief publiceert op je feed. Aan één foto ging vaak een volledige photoshoot aan te pas, je zal nadenken over kleuren en filters en je zoekt de perfecte belichting. Het resultaat? Een prachtig beeld dat jouw communicatie versterkt en een ideaal beeld van jouw business aan de buitenwereld laat zien. Top.

Zie echter dat je jezelf hier niet in verliest. Door uren en uren te scrollen op Instagram kan het wel eens zijn dat je zelf net gedemotiveerd geraakt. Na een tijd komen alle té perfecte beelden vaak over als kritiek op je eigen beelden. Het zal ook een rem zetten op je creativiteit en ondernemerszin. Een tip? Ruil die Instagram af en toe eens om met een scroll door Pinterest. Pinterest is een platform dat in België nog altijd niet zo veel gebruikt wordt, maar geeft je toegang tot allerlei bronnen van inspiratie.

Je zoekresultaten zullen je prachtige beelden opleveren maar daarnaast ook diy’s, tips, prachtig inspirerende quotes en super handige artikels om te gebruiken in je business. Allemaal met oog voor mooi design en vaak ook gelinkt aan fashion en social media. Door zelf borden aan te maken maak je moodboards per thema, ideaal als inspiratie boost. Zit je even in een creatief dipje? Scrol eens door je borden of ga op zoek naar extra tips en tricks via Pinterest. Het platform draait veel meer om scrollen naar inspiratie dan naar scrollen om je van je mooiste kant te laten zien.  Dus, pinnen maar!

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *