Wat is nu  net de waarde van PR? En waarom is het een meerwaarde voor jouw zaak? Laten we het eens uitleggen aan de hand van hét event van de eeuw: The Ferragnez wedding. Chiara Ferragni was al jaren de bekendste fashion influencers, boss lady en  ondertussen mama van de uber schattige Leon. Hun huwelijk was ongetwijfeld één van de mooiste evenementen van de afgelopen eeuw. Maar je kan ook de zakelijke kant er van bekijken: het huwelijk heeft voor een enorme mediawaarde gezorgd. De publiciteit gekoppeld aan het huwelijk heeft de 14,5 miljoen (Ja, zo veel) volgers van Chiara’s instagram account enorm overstijgt.

Zoals de meeste mensen al weten kreeg Dior Couture de eer om de jurk van Chiara te ontwerpen, of eigenlijk de drie jurken. Hoewel de jurk het bedrijf maar liefst 1600 werkuren gekost heeft heeft het hen ook een mediawaarde van 5,2 miljoen dollar in ruil gegeven. 5,2 dollar die ze hadden moeten betalen aan publiciteit die nu gewoon gratis verschenen is. En zo zie je maar dat vaak een evenement, een sponsoring of samenwerking je merk veel meer kan opleveren dan je eerst zou verwachten.

In totaal zou de verschenen mediawaarde zo’n 36 miljoen dollar bedragen, waarvan Dior zo’n 15% van zou  hebben opgeëist. Ook Prada, die de receptiejurk maakte en Lancôme die de beauty look van Chiara verzorgden, mochten meesnoepen van alle media aandacht.  Om het even in vergelijking te stellen, dit is meer dan de royal wedding van Meghan Markle en prins Harry. Daar leverde de Givenchy jurk zo’n 7% mediawaarde op.

Ook de social engagement was enorm. Zo’n 5,6 miljoen online mentions op social media. Je moet wel onder een steen geleefd hebben als je dit gemist hebt. Social media werd een week lang overgenomen door de #TheFerragnez.

Dit bewijst nog maar eens dat social influence niet meer te onderschatten is. De waarde van publiciteit is zo veel meer waard over de waarde van een advertentie of een reclamestunt. Samenwerken met influencers is de toekomst voor jouw merk en jouw winkel. Heb jij hier graag nog wat meer informatie en coaching over? Contacteer ons dan voor een gratis intakegesprek.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *