Hier zijn enkele van onze favoriete boeken voor echte bossladies. Ze geven je inspiratie, motivatie en ze liggen ook prachtig op je koffietafel.   Veel leesplezier!

#Girlboss – Sophia Amoruso

Als eerste raden we jullie natuurlijk het boek #GIRLBOSS aan. Een boek van de Amerikaanse schrijfster/fashionpreneur Sophia Amoruso. En je zou kunnen denken, waarom zou ik dit boek nog lezen? Haar bedrijf is ondertussen failliet gegaan. Maar zoals ze het zelf zegt was dit voor haar een leerschool. Sophia startte NastyGal toen ze nog maar 22 jaar oud was en dit was haar eerste bedrijf. Ze bouwde het uit tot een multimillion dollar business. En ja, het ging failliet, maar niet slecht toch voor je aller eerste eigen zaak op die leeftijd? Daarnaast is het ook heel inspirerend om te lezen hoe ze voor alles blijft gaan en ook wat ze opgeeft voor haar bedrijf. Het komt niet allemaal vanzelf maar ze toont wel aan dat echte girlbosses alles kunnen bereiken wat ze willen.

 

Influencers – Carole Lamarque

 

Een parel van eigen bodem, hét boek over influencer marketing. Influencers, we kunnen ze niet meer wegdenken uit ons modern marketing- en pr landschap. Ze zijn de hedendaagse ambassadeurs van onze merken en genieten een grote geloofwaardigheid bij het doelpubliek. Maar wie zijn ze, waar vind je hen, en hoe ontsteek jij hun vlam? Dat kom je allemaal te weten in het boek van de Vlaamse Carole Lamarque. Zelf is ze expert innovatieve marketing en Founding Partner bij Duval Union. Competetieve markten kennen voor haar geen geheimen meer en die kennis past ze toe op het moderne marketing klimaat. Een aanrader dus.

 

The Miracle Morning – Hal Elrod

Zoals in vorige blogposts al is vermeld is de ochtend een cruciaal moment om je bosslady dag te starten. Hal Elrod heeft hiervoor een routine bedacht waarbij je elke ochtend blij en gemotiveerd wakker wordt. Hierbij is het de bedoeling dat je elke ochtend een vaste routine voor jezelf inplant. Aangezien de wereld vandaag niet meer stilstaat en nine-to-five jobs op sterven na dood zijn is het belangrijk om toch voor jezelf een routine op te bouwen. Daarnaast is deze routine ook een ideaal moment in de dag om eens wat tijd voor jezelf te nemen. Lees bijvoorbeeld elke dag 10 minuutjes in een boek, neem wat tijd om ’s ochtends je koffie te drinken of mediteer kort voor je weer aan een dag vol drukte begint. Je zal versteld staan wat een paar kleine aanpassingen in de ochtend kunnen betekenen voor de rest van je dag.

It – Alexa Chung

Het boek geschreven door de it-girl herself. Het geeft een inkijk in haar glamoureuze leven en het leven van de grootste mode iconen. Je leest haar aantekeningen over het leven, muziek en natuurlijk fashion. Laat je even meeslepen in haar leefwereld en zie het gerust ook als inspiratie voor je eigen doelen en carrière. Een must voor echte fashionpreneurs.

 

The 12 week year – Brian P.Moran, Michael Lennington

Als laatste boek stellen we The 12 week year aan jou voor. Een boek gebaseerd op het trainen van  atleten in de topsport wereld. Geen topsporter? Geen probleem, het boek draait om het bereiken van je goals, iets wat iedereen wel wil. We hebben allemaal wel goede voornemens in het begin van het jaar, maar doordat deze worden verspreid over een tijdsspanne van 12 maanden verliezen we vaak onze focus. Door je jaar op te delen in kleinere tijdsfragmenten kan je sneller evalueren en zal je meer doelen kunnen verwezenlijken.  Go girl!

Heb je graag nog wat meer inspiratie? Daar helpt Matuvu ook graag bij! Word member bij de Matuvu Fashion Family en je krijgt elke maandag een nieuwe dosis motivatie in je mailbox!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *