It’s friday! We hebben een nieuwe meeting voor jou klaar staan met niemand minder dan Jill De Greef. Sinds de TV-programma’s Pink Ambition en Shopping Queens gaat haar populariteit in stijgende lijn. Want to get to know her? Lees dan snel verder!

Hoe ben je begonnen aan het ‘influencen’?

Ik ben begonnen met influencen na het programma Pink Ambition op Vijf. Ik kreeg daardoor  heel veel volgers bij (15000). En omdat ik ook enorm van foto’s en fashion hou, dacht ik: dit is een makkelijke manier om aan influencing te beginnen! Dus eigenlijk ook dankzij de televisie!

Hoe verklaar jij je succes?

Ik ben enorm gegroeid in twee jaar tijd. Ik kende eigenlijk niks van Instagram, maar sinds die tv programma’s, zoals Pink Ambition en Shopping Queens, bleven mijn volgers stijgen. Ik probeer er ook elke dag mee bezig te zijn en ik plaats telkens 1 foto op een dag. Ik probeer origineel te blijven en ook andere mensen veel te liken en te volgen, zodat zij jou ook terug volgen! Ondertussen heb ik 52K volgers en daar ben al heel content mee. Mijn doel is naar de 80K te gaan en dat gaat me zeker nog lukken. Ik ga ook nog meedoen met andere programma’s!

Heeft het jou veel moeite gekost om te staan waar je nu staat? 

Eigenlijk heeft het me weinig moeite gekost om deze volgers te creëren want TV is het allerbeste om volgers bij te krijgen. Een influencer die dat wil doen als hobby en volgers wil bij krijgen moet natuurlijk veel meer moeite doen! Maar natuurlijk moet ook ik elke dag moeite blijven doen om deze volgers te behouden. Maar, ik doe het heel graag! Ik maak m’n volgers graag blij met veel leuke nieuwe fashion tips en ik probeer ook altijd te antwoorden op alles wat ze me sturen want dat is best cruciaal in het influencen.

Hoeveel vraag jij voor een samenwerking?

Ik vraag 200 euro voor een postje, maar dat verschilt per post. Soms krijg ik gratis kleding toegestuurd, maar dan ook wel heel veel zodat het al prijzig genoeg is. Kapper, nagels, beautysalons, … dat krijg ik allemaal gratis, dus dat is sowieso al geld besparing. Eenmaal ik 80K heb ga ik, natuurlijk, ook weer wat meer vragen voor een postje! Het hangt er eigenlijk allemaal een beetje vanaf hoe ze de samenwerking zien.

Heb je bepaalde voorwaarden vooraleer je een samenwerking aan gaat?

Ik heb zeker voorwaarden. Sowieso vraag ik eerst of het betalend is, dat is vrij belangrijk want dat is een deel van mijn job. Als het betalend is, gaat dit, natuurlijk, voor en post ik wanneer en wat zij graag willen. Als het niet betalend is, beslis ik zelf wanneer en hoe en gaan de belangrijke postjes wel voor. Dus dan moeten ze soms wel twee weekjes wachten want ik krijg enorm veel opgestuurd op een dag (zeven a acht pakketjes) en daar kruipt veel tijd in.  Er moeten foto’s gemaakt worden, het moet origineel zijn en bewerking vraagt ook heel vele tijd.

Wat is het gekste dat je al toegestuurd kreeg?

Eigenlijk heb ik nog niet veel rare dingen gekregen, haha. Het raarste zijn dan waarschijnlijk bakken bier die ik mocht promoten. Ik dacht: ‘huh, ik een bak bier promoten? Da’s wel vreemd, mijn feed is heel girlie en pink, haha!’. Natuurlijk heb ik dan ook nee gezegd, want dat past allesbehalve bij mij of op mijn Instagram. Ik zeg ook niet op alles ja, het moet echt bij me passen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *