Deze vrijdag maken we kennis met Sophie van Sophisticated box. Je zal haar misschien wel kennen van haar prachtige, kleurrijke instagrampagina of haar musthave webshop Sophiestore. Naast haar talent voor mooie foto’s is Sophie vooral bekend om haar stylings. Als gerenomeerd styliste geeft ze altijd haar eigen, sophisticated touch aan alle looks. Zeker een aanrader als je inspiratie zoekt of als je gewoon fan bent van een mooi kloppend verhaal. Check it out!

Hoe ben jij begonnen als influencers?

Ik ben beginnen bloggen op Instagram drie jaar geleden, puur voor de fun onder invloed van mijn dochter. Zij vond dat ik mijn dagelijkse looks van mijn webshop Sophiestore op social media moest delen. En nu ben ik verslaafd :), het plezier van foto’s nemen en er een leuk verhaal bij te bedenken is een dagelijkse routine die ik niet meer kan missen. Sinds vorig jaar ben ik ambassadrice voor Friendtex en No conceptstore. Bij beide merken ben ik al jaren trouwe klant en nu werk ik voor hen als influencer en personal styliste.

Wat maakt jouw stijl uniek?

De rode leidraad in mijn “sophisticatedbox” blogpagina’s op Facebook, Instagram, Pinterest en Youtube is ‘dare to be sophisticated’. Stijlvolle, hippe, trendy en inspirerende looks voor dames die oog hebben voor details. Sophisticatedbox komt van Sophie + sophisticated + fashionbox (ik stel looks/kledingboxes samen op aanvraag). Ik wil als stylist blogster erkend worden, en niet enkel om zomaar een verzameling van leuke foto’s.

“Een goede communicatie is een must voor een goede samenwerking.”

Hoe kunnen merken jou best contacteren voor een samenwerking?

Ik leg graag de samenwerking vast via een persoonlijk contact, telefoongesprek of mailing. Wat ik belangrijk vind tijdens en na de samenwerking is respons, feedback, alsook een lange termijnvisie. Soms krijg je van het merk geen like, noch comment en dan blijf ik in het ongewisse of ze de samenwerking goed vonden. Als een bepaald product, imago niet bij mijn visie past dan zal ik de samenwerking niet uitwerken. Een goede communicatie is dus een must.

Sophie gespot in de Ambition MATUVU t-shirt

Welke samenwerking met een merk is jou het meest bijgebleven?

Heel eerlijk? De ultieme samenwerking is er nog niet echt geweest. Ik zou graag met een merk een vaste samenwerking (contract) willen op langere termijn. Bij het Deense label Friendtex en Noconceptstores/ Project distribution lijkt dit wel op de goede weg te zijn.

Heb je nog enkele tips voor lezers die graag aan de slag willen als influencer?

Zie het als een echte job, dit doe je niet zomaar eventjes tussendoor. Bloggen is voor mij een fultime job en moet ook naar waarde geapprecieerd worden. Nu lijkt het voor de buitenwereld, alsof het enkel gaat om het krijgen van gratis artikelen. Het is veel meer dan dat, bij iedere blogpost op Instagram, Facebook,… wil ik een styling verhaal brengen. Ik steek daar dan ook al mijn tijd en expertise in, waar je naar waarde moet voor herkend worden.

Een instagram feed waar je een instant blij gevoel van krijgt. Een aanrader voor elke sophisticated fashionista.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *