Als ondernemer in fashion zitten we natuurlijk allemaal al ver voor op de huidige collecties. De retailers onder ons hebben net alle collecties voor FW19 aangekocht, agencies bereiden zich al voor op de komst van SS20 en de nieuwe flash collecties en designers? Die hebben de mode voor binnen 2 jaar al in hun hoofd. Door al die heisa lijken we soms wel te vergeten dat we ons ook moeten focussen op de “oudere collecties”. Jouw eindconsument heeft hier namelijk nog niets van gezien en zij moeten net geprikkeld geraken door de looks die jij al 20 keer hebt zien voorbij komen. De collecties die nu in jouw winkel hangen zijn jouw business, de bestaansreden van jouw business. Hoog tijd dus om even terug te flashen en SS19 eens terug op te frissen. Hier zijn enkele tips van fashion month SS19 om jouw winkel zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor je klant.

Beige brown beige

Hoewel we deze kleuren vaak aan de winter linken is dit toch één van de grootste trends van SS19. Liefst dan nog in een volledige. Combineer alle bruin en beige tinten of ga voor een volledige toon op toon look.

The oversized suit

Vorig jaar hadden we de boyfriend jeans en de boyfriend blazer die helemaal hip werden. En dit jaar combineren we ze gewoon én nog eens enkele maten te groot. Een oversized kostuum in een opvallende kleur is een eyecatcher in jouw winkel. Het voordeel? Je kan hem heel casual stylen én je kan hem stylen om te dragen naar een event of feest. Let op wel enkel geschikt voor jouw meest fashionable klanten.

Een mix van stoffen en prints

Nog een interessante om jouw winkel laten uit te springen in de massa: een mix van prints en stoffen. Je kan het zo gek niet bedenken of het werd voor de lente op elkaar gecombineerd. En ook hier geldt dezelfde regel, maak enkele eyecatching looks voor social en je etalage maar kijk ook zeker samen met je klanten hoe je deze trend kan vertalen naar hun eigen stijl. Niet iedereen wil er uit zien alsof hij ze net van de catwalk komt gelopen.

Gestrikt

Strikjes zijn terug hot en we zijn er super gelukkig mee. Wij bij Matuvu zijn heuse strikjesfanaten en super gelukkig met deze trend. Strikjes kan je overal in verwerken. In je outfits, je social media, je etalage, rond je winkelzakjes, in je interieur. Draag ze als broche, op een blouse, met een sjaaltje, als riem,.. de mogelijkheden zijn eindeloos. En met deze trend strik jij zeker enkele nieuwe klanten 😉

Pastel

Zachte kleuren fleuren deze lente jouw winkel helemaal op. Gebruik de kleuren om de lente mee aan te kondigen, geef jouw klanten de ideale look voor communiefeesten. Op dit moment in het jaar zoeken jouw klanten ook lichte kleuren aangezien ze die winterlooks zo beu zijn. Door je winkel fris aan te kleden worden je klanten én jezelf instant happy.

Bikershorts

you love em or you hate them … maar ze gaan toch nog een seizoentje blijven. Op verschillende runways voor SS19 waren de bikershorts een vaak voorkomend kledingstuk. Denk je dat jouw klanten hier minder voor te vinden zijn? Gebruik ze dan vooral om jouw etalage mee aan te kleden of om online de aandacht te trekken. Het zijn kledingstukken die laten zien dat je mee bent met de nieuwste trends.

Daarnaast is het belangrijk om continu te evolueren. Investeer ook in enkele fast moving pieces die zorgen voor een continue beweging in jouw aanbod. Contacteer ons voor enkele super hippe Matuvu merkjes die beschikbaar zijn voor directe levering. Een tip? Hou onze social media goed in de gaten want er zitten ook weer fantastische flash collecties aan te komen.