Hoe zorg ik voor een constante in mijn verkoop. Eén van de grootste uitdagingen van retailers is ervoor te kunnen zorgen dat hun verkoop zo constant mogelijk blijft. Elk jaar zien we topmaanden en zijn er weer maanden waar de verkoop lijkt stil te vallen. Maar moet je eens weten? Klanten stoppen niet met shoppen. Klanten stoppen met shoppen omdat ze niets vinden dat ze op die momenten echt nodig hebben. Er wordt vanuit de retail geen nood gecreëerd waarvoor klanten maar al te graag naar hun portefeuille grijpen.

Als we een jaarplanning eens goed bekijken merken dat de rustigere momenten altijd plaatsvinden op de momenten dat de uitgeleverde collecties al een maand à twee maanden in de winkel hangen. Je zomercollecties worden vaak eind januari of begin februari al uitgeleverd en gaan meteen de rekken in. Hier zien we een eerste stroefmoment: wie draagt in februari al een shortje en een topje? Niemand. Het schoentje wringt echter nog aan een andere kant. Wanneer het hier in Benelux eindelijk wat warmer wordt hangt deze collectie al twee maanden uit en zoeken klanten weer iets nieuws.  Bovendien beginnen de kortingen en bradderijen vaak al in mei waardoor voor de retailer de top verkoopperiode wel heel erg wordt ingekort.

Het antwoord voor dit probleem is in theorie heel simpel: zorg voor een continue wissel in je aanbod. In de praktijk zien we dat dit echter helemaal niet zo simpel is. Veel winkels vullen hun aanbod aan met ‘haal handel’ zoals dit wel eens genoemd wordt. Het nadeel hierbij? Iedereen heeft hetzelfde aanbod en ook de kwaliteit laat vaak de wensen over. Merken moeten hier ook op inspelen. Er moet korter op de bal gespeeld worden. Fashion gaat nu eenmaal heel snel. Vul je voororder collecties aan met flash collecties of zelfs een extra lijn  voor directe levering. En retailers? Laat je niet vangen aan het “gemak” van een haal handel. Kies nog altijd items die in jouw gamma passen en ga voor stuks die jouw imago mee tot zijn recht laten komen.

Ook voor ons als agentuur verandert dit de zaak natuurlijk. Bij Matuvu wordt het aanbod aan directe levering ook elk jaar groter en willen we ook onze klanten de kans geven om hun zaak continu op de fleuren met nieuwe stuks. Hier enkele voorbeelden.

Jantje Korten

Een vrolijk Nederlands label met vrolijke prijsjes. Zo zijn deze jurkjes allemaal nog beschikbaar voor 59,95 euro. Ideaal voor je zomeraanbod wat op te fleuren.

Doctor Fake

Doctor Fake is een ideale collectie voor tussen de grote levering drops. De T-shirts zijn echte klanten trekkers en wisselen regelmatig van prints. Met een super goede doorverkoop garantie en een super snelle levering is dit merk ideaal om jouw winkel ook online te doen shinen.

Any Di

De suncovers van Any Di zijn het zomer musthave van dit jaar. Je kan haast niet meer zonder. Hou je zonnebril fashionably safe. Hang hem aan je favoriete (Any Di) handtas of zelfs super hip aan je broeksriem. Ze leveren ook een prachtige gouden staander om zo de luxe look en feel van het merk helemaal tot in jouw winkel te brengen.

Lie O. Knit

Het Belgische Lie O. Knit levert niet enkel prachtige kwaliteit maar is door zijn productie in België ook super snel mee met de trends. Wil jij graag een cardigan in de trendkleur van 2019, koraal, maar kan je hem in geen enkele collectie terugvinden? Dan is Lie O. Knit de ideale match. Door de snelle  levering kan je ook regelmatig nieuwe kleuren toevoegen in je assortiment waardoor je je klanten altijd prikkeld met nieuwe stuks. Spotted @Sophiesticatedbox met de bestseller Zurich in de trendkleur van 2019.

Bacon & Coconuts

Ook accessoires zijn een ideaal middel om beweging in je winkel te creëeren. De juweeltjes van dit hippe Nederlandse label zijn limited edition en geven je instant summer feels. Ze maken ook regelmatig bestsellerpakket zoals dit schelpjes pakket. Gespot bij alle grote influencers en nu ook beschikbaar voor jouw winkel. Let wel op, nog maar beperkt op voorraad.

Bovendien hebben verschillende van onze merken nu ook een stock voorraad uit hun collecties  dus kan er o.a. van Jacky Luxury, Blake Seven, Goût d’Anvers, Maggie Sweet, Minueto en Given. Zoek jij nog enkele leuke zomeritems? Contacteer ons voor meer info en we kijken samen met jouw hoe we je aanbod nog kunnen aanvullen en opfrissen.