Heb jij ook het gevoel dat je verkoop stil ligt door het slechte weer? En heb jij de laatste jaren ook gemerkt dat de seizoenen helemaal door elkaar lopen? Dan ben je zeker niet alleen. De zomer begint later en loopt veel langer door. Hierdoor lopen de zomercollecties in de war, want eens ze eenmaal verkocht worden in de winkels beginnen in België de bradderijen en kortingen al. En wanneer de wintercollecties geleverd worden is het nog 27 graden. Wil dit zeggen dat het niet goed gaat in de fashion? Helemaal niet.

Het gaat allemaal anders in fashion. Dat wel. Hoe zorg jij er nu voor dat slecht weer niet gelijk is aan een slechte verkoop. Hier zijn drie tips om je verkoop te boosten.

Wees creatief in je stylings

We werken allemaal in een creatieve sector en die passie voor fashion ontbreekt bij niemand. Ondernemen in fashion is deels een creatieve job. Laat je creativiteit dus de vrije loop in je stylings. Laat zien hoe je zomerse lookjes maakt maar voeg toch een sjaal of een extra jasje toe. Op deze manier verkopen je jurkjes en topjes ook maar in een iets warmere outfit. Hier een super styling van Sophiesticated box met het jasje van Given. Een zomerse look in ons Belgisch weertje.

 

 

Foto: Sophiesticated box topje: Given  vestje: Given

 

Foto: Sophiesticated box Topje; Given Vestje: Given

 

 

Ga voor frisse kleuren in warmere materialen

Iedereen is die donkere kleuren zoooo beu. Style je winkel dan ook met zo veel mogelijk kleur. Ook al zijn het soms gekke of onverwachte combinaties op elkaar maar zorg dat je klanten weten dat ze bij jou terecht kunnen voor een warme maar frisse look (snap je). Laat dit ook duidelijk zien in je communicatie. Klanten zoeken nu geen zomerse jurkjes. Maar laat hen weten dat ze jouw stuks ook hip kunnen maken met een t-shirt onder. Breng die kleur gerust ook in je interieur. Zet wat frisse bloemen in je winkel en het ziet er onmiddellijk een heel pak zomerser uit.

Een t-shirt onder een jurkje was nog nooit zo hip en is een ideale manier om je jurkjes wat warmer te maken.

 

Foto: Sophiesticated box Blazer: Given

Ook merken kunnen ‘fast’ zijn.

En als laatste, ga voor snelle collecties. Hoewel wij nog altijd grote fan zijn van gevestigde merken die op voor order werken merken we ook dat de fashion wereld aan het veranderen is. Er moet steeds sneller en sneller worden ingespeeld op het aanbod. Het resultaat? Heel veel retailers kiezen ervoor om via snelle handel hun winkel op te fleuren. Daar is op zich niets mis mee, als je het niet erg vindt dat jouw buurvrouw net hetzelfde aanbod heeft. Wij raden daarom iedereen aan om wel voor merken te blijven kiezen. Er zijn steeds meer en meer merken die ook op korte termijn werken waardoor je snelle levering hebt met een correcte verdeling. Dus wil jij snelle fashion maar wel van een merk? Contacteer ons zeker voor meer info.

Eén van onze snelle merken is Jantje Korten. 13 Mei verwelkomen we haar in onze showroom om haar nieuwste collectie voor te stellen. Ben jij er nog graag bij? Contacteer ons nog snel voor een plaatsje.