Hoewel we net alle fashionweeks voor FW19 achter de rug zijn en helemaal voorbereidt op onze winter kast is het natuurlijk nog altijd spring summer seizoen. Hoog tijd om eens terug te kijken naar alle trends die voorspeld waren voor SS19 en eens af te toetsen of jij ze al in je kast hebt hangen. 

Wat wij vooral hebben onthouden over SS19 is het contrast tussen levendige outfits en juist heel cleane looks. Kies ofwel voor een look volledig in beige en wit tinten om een rust effect te creëren. Door de kleuren wel op elkaar af te stemmen ga je wel een beeld creëren dat jouw stijl gaat laten zien. Hoe simpeler de outfit hoe meer voorbereidingswerk. Laat je dus niet vangen aan een toon op toon look als je snel naar je werk moet of aan een mix van bruintinten. Zo zorg je voor toon op toon dat je kleuren ook exact op elkaar matchen. Een paar tinten verschil geven je look een rommelige uitstraling. Als je in verschillende tinten van één kleur wil gaan zorg er dan ook voor dat ze op elkaar zijn afgestemd om ook hier de rommelige look te vermijden.

Een tip van het MATUVU team: neem eens een namiddagje de tijd om deze outfits voor te bereiden. Probeer kleuren en stuks op elkaar tot je blij bent met het eindresultaat. Op deze manier ben je voorbereidt en lukt het je zelfs op de kortste tijd om fashionable voor de dag te komen.

 

Het mixen van rustige tinten of een volledige toon op toon outfit is vaak moeilijker dan verwacht. Neem rustig de tijd om de outfit te stylen zodat ze een mooi totaalplaatje worden.

Naast de “rustige” look mogen outfits deze lente en zomer weer heel levendig. Ga voor kleur, contrast en ‘levendige stoffen’. Hiermee bedoelen we stoffen die bewegen zoals franjes, stoffen met een drukke textuur zoals kant en patchwork en stoffen met een hevige print. Zo is er altijd iets interessants te ontdekken aan je outfit. 

 

 

Als het mixen van kleuren en prints je toch net iets te veel mix dan twee trends en ga voor een monochrome look in een felle kleur. En onze favoriet is natuurlijk een roze power look. Deze van Gigi Hadid staat in ieder geval al op ons verlanglijstje.

 

Beautiful pink suit on Gigi Hadid

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *