Gek, gekker, gekst… welkom in Tokyo. Van lolita tot manga, je kan het zo gek niet bedenken of je ziet zo iemand wandel door de straten van Tokyo. Waag jij je ook aan de stijl van Japanse hoofdstad? 

Inspiratie uit poppen

Fashionista’s uit Tokyo hebben het niet zo met stijliconen. Er is dan ook geen bekende influencer of celebrity, die wij hier ook kennen, waarop we de “Tokyo look” kunnen plakken. De grootste inspiratiebron voor looks uit Tokyo zijn nog altijd poppen en stripfiguren. Ze gaan dan ook tot in het extreme om deze looks te kunnen verkrijgen. Hierdoor wordt hun stijl ook vaak als vrij jong aanzien. Hoe jonger je er uit ziet, hoe hipper je bent.

combineren niet kiezen

Je kent het wel, je hebt een prachtige nieuwe handtas en wil ze liefst elke dag dragen maar ze past natuurlijk niet bij elke outfit. Geen probleem! In Tokyo past alles op elkaar. Ben je gaan shoppen en wil je graag al je nieuwe items te gelijk showen? Waarom niet? Hierdoor werken ze ook in verschillende lagen. Vaak worden zelfs panty’s nog op elkaar gecombineerd om een uniek (en laat ons eerlijk zijn, knotsgek) resultaat te bekomen.

kleuren en patronen

Als er ergens ter wereld geen fashion regels zijn dan is het wel in Tokyo. Alle soorten kleuren, patronen en materialen worden naar hartelust gemixt. Eén statement accessoire? Nee hoor in Tokyo geldt maar één regel: more is more. Het geeft heel de stad het gevoel van vrijheid in fashion. De keerzijde van de medaille is dan ook dat underdressed een grote schande is. Je komt in Tokyo best niet buiten in een jeansbroek, t-shirt en sneakers. Geloof ons, dan zou je meer opvallen dan met een roze tutu, een paarse blazer, platform schoenen en valse wimpers.

bronnen: Pinterest, tokyofashion.com
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *