Ik word zo blij als ik dames ontmoet die willen starten in de fashionbusiness; hetzij een winkel, een eigen label, een nieuw concept…Wekelijks heb ik oriëntatiegesprekken met ondernemers in de fashion die al vele jaren bezig zijn en zich willen vernieuwen of willen up-scalen naar een next level. Maar ook starters die vol ideeën zitten en deze ook heel graag willen realiseren. Ik vind het super dat het ondernemerschap bij vrouwen in fashion echt wel toeneemt! Enkel…na hun gesprek vol ‘good-vibes’ & plannen, komt de vraag…’Wat als het niet lukt?’…

Toen ik 6 jaar geleden MATUVU startte, volgde ik puur mijn gevoel. Ik had geen businessplan, had niet echt een visie & een missie duidelijk, had zo goed als geen budget,…maar ik wist dat ik zelf de touwtjes in handen ging nemen en dat ik maar één leven heb om dit te realiseren. Ik sprong in het ‘onwetende’ & dat een eigen bedrijf runnen uiteindelijk wel veel meer inhield dan te doen wat je graag doet…wist ik nog niet :-).

Maar één ding is zeker, ik heb me nooit afgevraagd ‘Wat als het niet lukt..’ Uiteraard heb ik in de jaren dat ik MATUVU opbouw & run ook zaken meegemaakt die wel eens het einde van het bedrijf konden betekenen, maar mijn focus is er altijd geweest en met de jaren is ook mijn visie & missie van MATUVU heel duidelijk geworden. In het ondernemen heb je nooit zekerheid. Als je dit al doet twijfelen bij de opstart van je zaak, zou ik niet starten. Elke dag opnieuw is een uitdaging in de fashion business. Nieuwe trends, digitalisering, influencers, social media,…nooit staat er iets vast.

Dus zit jij met plannen om te starten in fashion? Go for it! Maar zorg dat je duidelijke focus & strategie hebt. Hiervoor kan je terecht bij onze MATUVU Fashion Academy en kan je kiezen voor het coachingprogramma waar ik je mentor ben voor 3 tot 6 maanden. Vraag hier je gratis intakegesprek. Happy Monday!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *